Рекомендацію вчитися на бюджеті вже отримало 52 тисячі абітурієнтів і вже зараховані на бюджетну форму навчання у вузи. Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"У цьому році 58 875 тисяч випускників отримали рекомендації для зарахування на бюджет. З них принесли документи на зарахування майже 51 252 особи, тобто майже 87%", - уточнює Гриневич.

Генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України Олег Шаров під час прес-конференції в Києві повідомив, що у вузах залишилося приблизно 7 тисяч бюджетних місць для пільговиків.

"Перша з цих категорій – діти загиблих захисників України. Всі вони повинні бути переведені на бюджет. В минулому році у нас не було ніяких проблем з переведенням таких вступників. На місця, що залишилися, можуть бути переведені абітурієнти, які належать до іншим пільговим категоріям. В першу чергу і найбільш масова категорія – особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, далі учасники бойових дій та їх діти, внутрішньо переміщені особи", – пояснює представник Міносвіти.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відомо, що вступна кампанія-2018 наближається до завершення. У цьому році абітурієнти до 26 липня повинні подати в електронному вигляді заяви на вступ до вищих навчальних закладів.

Звичайно, для всіх бажаючих бюджетних місць в українських внз не вистачить. А навчання за свій рахунок в Україні час зовсім недешеве.

Звичайно, високі ціни на навчання – у столиці. Вартість навчання на економічних і юридичних спеціальностях тут у середньому вдвічі-втричі дорожче, ніж в регіонах.

Нагадаємо, ЗНО для магістрів: опубліковані результати. Учасники так званого "випробування" отримали свої результати.

Як повідомляв Знай. ua, вступна кампанія під загрозою зриву: що відбувається.

Також Знай. ua писав, що стала відома спеціальність з самим високим прохідним балом в Україні.