Був складений список з 10 країн, які можуть стати "демографічними бомбами уповільненої дії" із-за зниження рівня народжуваності і збільшення частки літніх людей. Про це повідомляє видання Science Alert.

Видання пояснює, для того, щоб уникнути частки працюючого населення, на одну жінку має припадати 2,2 дитини. На даний момент в деяких країнах цей показник не дотягує і до 2. Серед них США і Південна Корея.

При цьому проблему в країні можна пом'якшити з допомогою припливу трудових мігрантів, однак повністю на це покладатися не варто, так як частина працездатних громадян також може виїжджати в інші країни.

За даними дослідників, рівень народжуваності у США впав зараз до показника 1,76. А середня тривалість життя досягла 78,7 року. Також є дані, що в деяких регіонах країни вартість догляду за дитиною досягає 10 тисяч доларів в рік, і цей фактор також деколи стає вирішальним у розв'язанні відмови від народження дітей.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

В Іспанії рівень народжуваності становить 1,5. Примітно, але іспанки народжують дітей пізніше, ніж інші мешканки Європи, а тривалість життя в країні є найвищою в ЄС.

Наголошується, що деякі поселення в Іспанії вже практично вимерли. В Італії спостерігається аналогічна тенденція. Також рекордно швидко скорочується населення Болгарії з показником 1,46 і очікується, що до 2050 року чисельність населення досягне 5,4 мільйона осіб.

У Латвії до 2050 року стане лише 1,52 мільйона чоловік. У Японії цей коефіцієнт досягає 1,44, а в Південній Кореї 1,26.

У Китаї вже дозволено мати двох дітей, однак навіть з урахуванням цього до 2030 року вік чверті населення досягне 60 років.

Одним з найнижчих показників відзначається Сінгапур. У нього показник народжуваності 0,83. Влада планує уповільнити демографічну бомбу з допомогою міграції.

Нагадаємо, Європа "перехопила" американські санкції.

Як повідомляв Знай. ua, Європа задихається від аномальної спеки: є загиблі, колосальний збиток.

Також Знай. ua писав, що нові раби: президент Італії попередив мігрантів про їх долю.