Про те, що генпрокурор України Юрій Луценко при прийнятті важливих рішень не завжди керується законом заявив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Про це Горбатюк розповів в одному з нещодавніх інтерв'ю для українських ЗМІ.

Так, відповідаючи на питання, чи забрав генеральний прокурор України Юрій Луценко у його підлеглих справу активіста Майдану Івана Бубенчика, Горбатюк відповів: "Ні, не забрав".

"Він, скажімо так, забрав у тих прокурорів, які справді працювали, право приймати рішення по цій справі. Насправді Луценко абсолютно незаконно, безпідставно, і це навіть має ознаки злочину – втручання в діяльність слідчого і прокурора (ст. 343 КК України) – просто виніс постанову, назвавши наслідок неефективним і поставивши старшим групи заступника генерального прокурора Анжелу Стрижевську", – заявив Горбатюк.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами чиновника, Стрижевська "змінила підозру з двох вбивств та одне вогенепальне поранення на одне поранення, відкинувши два вбивства".

"В якості запобіжного заходу обрано особисту поруку депутатів, а не утримання під вартою. Таким чином, вона стала приймати рішення, які слідчий і прокурор не визнали правильними. У Луценка на посаді генпрокурора все відбувається одним способом – "якщо мені дуже хочеться, то я можу все, що завгодно, а закони – це для інших", – продовжив Горбатюк.

Він підкреслив, що якщо генпрокурор не бачить матеріалів виробництва, то його підпис під постановою, що містить фразу "наслідок – неефективно", означає внесення в офіційний документ завідомо неправдивих відомостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на просто космічному хабарі попався працівник ДФС. Керівника Департаменту податків та зборів з фізичних осіб поліція затримала на гарячому при спробі отримати 20 тисяч доларів. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Столична прокуратура спільно з копами затримали на гарячому начальника Департаменту податків та зборів з фізичних осіб ДФС України", - написав він.

Нагадаємо, Луценко використовує політичний тиск проти представників опозиції.

Як повідомляв Знай.uа, якщо у генпрокурора немає доказів провини Медведчука, він повинен перед ним вибачитися.

Також Знай.uа писав, Луценко попередив про масові затримання по всій Україні.