Протягом минулої доби проросійські окупаційні війська постійно порушували "режим тиші", хоча бійці ЗСУ змогли врешті взяти ситуацію під свій контроль.

Жодного перемир'я: доба на фронті

Ніч із 9 на 10 серпня важко назвати спокійною. За даними штабу Операції об’єднаних сил, противник 45 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 3 рази із важкого озброєння.

Ворог застосовував всі можливі із заборонених типів зброї. Зокрема, бойовики відкривали прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Найбільше дісталося захисникам в районі Станиці Луганської, Кримського, Новотошківського, Новозванівки, Троїцького, Луганського, Новолуганського, Майорська, Зайцевого, Мар’їнки, Красногорівки, Старогнатівки, Новомихайлівки, Богданівки, Чермлика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

З мінометів калібром 82 мм найманці обстріляли наші позиції біля Новолуганського, Гнутового та Лебединського, а у районі Мар’їнки зафіксована робота ворожої снайперської групи.

"Внаслідок бойових дій один захисник України загинув, двоє отримали поранення. Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 4 рази обстріляли позиції українських захисників біля Опитного, Новомихайлівки, Павлополя та Широкиного. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил цієї доби не зафіксовано. За даними розвідки одного окупанта знищено, чотири дістали поранення", - додали в штабі ООС.

Дивіться: війська зв'язку, інтелект сучасної армії

Нагадаємо, в Україні в територіальних центрах комплектування та військових комісаріатах починається підготовка до осіннього призову на строкову військову службу у військових формувань України.

Як повідомляв Знай.ua, Збройні сили України на параді до Дня Незалежності вперше будуть озвучувати вітання "Слава Україні!", замість радянського варіанту.

Також Знай.ua писав, на заводі "Артем" відкрилася виробнича лінія з виготовлення артилерійських снарядів великих калібрів.