На тимчасово окупованих територіях Донбасу справжньою зіркою прифронтових концертів стала скрипалька, яка не побоялася приїхати у зону небезпеки і підтримувати українських військових своєю музикою. Марина Бондас – українка за походженням, яка з певних причин на початку 90-х років була змушена емігрувати до Німеччини.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Жінка, яка виконує композиції поряд із найталановитішими музикантами в Симфонічному оркестрі Берліну, два роки тому через початок бойових дій на Сході прийняла рішення регулярно відвідувати гарячі точки і грати для українських бійців.

Читайте також: Мешканці Авдіївки розповіли про жахіття війни

Також вона брала активну участь в інформаційній підтримці країни за часів Революції Гідності – скрипалька була однією з перших, хто погодився перекладати новини німецькою про події на Майдані, щоб донести глядачам правдиву інформацію.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Не припиняє активістка нагадувати про Україну навіть тоді, коли повертається із передової додому – на футлярі з музичним інструментом можна побачити жовто-блакитну стрічку.

За її словами, більшість її колег впевнені, що те,чим займається Марина – дуже небезпечна справа, але в цілому вона жодного разу не чула негативних відгуків про свої концерти на Донбасі.

Коли на території авдіївської промислової зони тривалі запеклі бої, вона не вагаючись поїхала туди за першої можливості . Зустрічалася скрипалька передусім із школярами та дітьми, які мешкають в інтернатах.

Але найбільш вагомим внеском, на її думку, були саме концерти для військових. Жінка згадує, що попри численні обстріли, відсутність засобі для існування та зв'язку із зовнішнім світом, вона все одно підтримувала їх.

"Людям, до яких прийшла війна, потрібно допомагати хоча б у такий спосіб", - додала Бондас.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що військовий кореспондент показав умови, в яких знаходяться мешканці Авдіївки.