Супутники, які обертаються навколо планети, зафіксували чергову цікаву знахідку: на цей раз - загадкову кільцеву структуру.

Як повідомляє Planetanovosti, на рахунку вчених це вже друга знахідка подібного типу. Перша отримала ім'я "Око Сахари", і тепер у неї є "товариш", який знаходиться на території міста Кулен-Вендорф (сучасна Німеччина).

Читайте також: На чотирьох космічних супутниках одночасно зламались годинники

Кільцеву структуру чималих розмірів прекрасно фіксують супутники, її добре видно і на картах, які демонструють рельєфність планети. На знімку видно три прекрасно утворених кільця, в переплетенні яких розташувалося озеро Міко. Незважаючи на те, що його площа становить 61 гектар, середня глибина ледь досягає 1 метра.

Поки що вчені не беруться стверджувати, якою є природа цих структур. Одне з основних припущень - це залишки древніх міст, тобто, рукотворне походження. Можливо, це наслідок падіння величезного метеорита, а може - використання ядерної зброї древніми цивілізаціями.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що NASA показало добірку дивовижних фото нашої планети, котрі зробив супутник.