На Тернопільщині працівники СБУ випадково знайшли раритетний архів - документи ОУН, які були заховані в металевому бідоні.

Про це повідомили у відділі комунікації Служби безпеки України.

Читайте також: Українці відповіли Качинському щодо Бандери

За даними відомства, документи знайшли випадково в ході перевірки про незаконне зберігання зброї в одному з покинутих будинків поблизу Теребовля.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фото: СБУ

Бідон з цінним архівом був закопаний на глибині півтора метри. Усі документи були загорнуті в радянські газети 1950 року випуску.

Фото: СБУ

"Поверхневий огляд знахідки дозволяють припустити належність документів до архіву Теребовлянського районного проводу ОУН, який діяв на території області в 40-х роках минулого століття", - повідомили представники СБУ.

Зараз вирішується питання щодо реставрації раритетної знахідки. Архів ОУН передадуть на вивчення до Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького".

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", до Дня соборності України в Києві відкрили меморіальну дошку командиру Січових стрільців - Євгену Коновальцю.