Український МЗС відреагував на запуск в КНДР балістичної ракети.

У заяві МЗС йдеться, що запуск ракети становить пряме порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, в тому числі резолюції 2321 (2016), прийнятої в листопаді 2016 року, передає прес-служба відомства.

Українські дипломати попередили, що подібні випробування призведуть до подальшої ескалації напруги на Корейському півострові, а також можуть вплинути на безпеку в усьому світі.

Читайте також: Пуском балістичної ракети КНДР керував Кім Чен Ин

"Ми закликаємо керівництво КНДР припинити провокації, пов'язані з запуском балістичних ракет і випробуваннями ядерних пристроїв, і невідкладно відновити діалог з МАГАТЕ", - вказується в повідомленні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що влада Республіки Кореї подумують відповісти на випробування в сусідній КНДР запуском балістичної ракети. Сеул розглядає можливість запуску ракет малої дальності Hyunmoo-2A або збільшеної дальності Hyunmoo-2B.