У деяких мусульманських країнах День всіх закоханих знаходиться під забороною. За законами шаріату це свято вважають блудливим і таким, що розбещує та згубно діє на уми громадян і пропагує гріховні традиції. А на тих, хто все ж наважиться порушити заборону, накладається солідний штраф.

Пакистан
В Пакистані офіційно заборонили відзначати День всіх закоханих. Формальною причиною стала петиція місцевого жителя, який назвав торжество таким, що суперечить мусульманській культурі. Рішенням Вищого суду Ісламабаду, в Пакистані скасували фестивалі, концерти та інші святкування.Також заборонено рекламувати чи висвітлювати події Дня святого Валентина в ЗМІ. Проте в магазинах і ресторанах обмеження не діють.


Індонезія
Верховна ісламська рада Індонезії заборонив День святого Валентина ще в 2012 році через невідповідність мусульманській культурі.

Сьогодні, 14 лютого поліція Індонезії влаштувала масові рейди по магазинах міста Макасар на острові Сулавесі, де вилучила з прилавків презервативи. Такі дії поліції пояснили тим, що продаж презервативів нібито вівся безконтрольно. Крім того контрацептиви заборонено відпускати підліткам.У Сурабаю чиновники розіслали в навчальні установи листи з забороною студентам відзначати День святого Валентина. Влада підкреслили, що святкування йде в розріз з "культурними і соціальними нормами".

Аналогічний лист відправили в установи Західної Яви. Ця провінції виступає за дотримання норм шаріату і законодавчо заборонила День всіх закоханих в регіоні.



Малайзія

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Заборону Дня святого Валентина в Малайзії започаткувала фетва (ісламська правова норм) 2005 року. Поліція моралі впевнена, що таке торжество принесе з собою "аморальні вчинки" громадян.
Однак, багато жителів Малайзії ігнорують заборону і святкують День всіх закоханих, не зважаючи на те, що це обертається арештами, які здійснює ісламська поліція моралі.

Індія

Проти святкування Дня святого Валентина в Індії виступають відразу кілька політичних партій. Вони сходяться на думці, що це свято "небажане" в країні через потурання західним цінностям.

Зокрема, затяті противники свята індійські націоналісти відзначають, що вони в принципі не проти прояви любові, але тільки серед одружених пар. Популярною стала думка про те, що святкування 14 лютого може привести до незапланованої підліткової вагітності.



У Саудівській Аравії в цей день поліція обмежує продажу шоколаду, червоних троянд та інших атрибутів свята для "невіруючих". Тут під варту відправили деяких чоловіків, публічно відзначали День святого Валентина з дівчатами на вечірці.

В Ірані влада заборонила виробництво і продаж любовної символіки - за це підприємцям загрожує судове переслідування.

Як повідомляв сайт Знай.ua, у деяких країнах існують досить оригінальні традиції відзначати День Святого Валентина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ https://t.me/znajua