Майже половина жителів Росії позитивно ставиться до Йосипа Сталіна.

Соціологічне опитування Левада-центру показало, що 46% росіян позитивно ставляться до радянського диктатора Йосипа Сталіна. При цьому вказується, що початку століття симпатизувало диктатору трохи менше - 38%.

Протилежно змінилося негативне ставлення до Сталіна. Страх, ненависть, відразу до Сталіна відчували 43% росіян в 2001 році, в 2017 році таких стало 21%.

Заступник директора Левада-центру Олексій Гражданкін упевнений, що дані результати показують, що росіяни хочуть жорсткої політики. "Чим гостріше стан справ в країні, чим жорсткіше виклики перед державою, тим більше в масовій свідомості виявляються затребувані люди з жорсткою позицією", - сказав експерт.

Читайте також: Соцмережі обурила ідея скасувати День Перемоги та 8 березня

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

За його словами, причиною зростання симпатії до таких постатей став новий виток протистояння з Заходом.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що 2017-й рік може стати останнім для нинішнього президента Росії - в політичному і навіть фізичному сенсі - над ним зависла сокира.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ