Виставлені на приватизацію об'єкти енергетики цікавлять інвесторів, але не можуть бути продані без змін в регуляторному полі. Про це в інтерв'ю УНІАН заявив глава Фонду держмайна України Ігор Білоус.

Коментуючи плани щодо приватизації в енергетиці на 2017 рік, глава відомства повідомив, що по "Центренерго" вже запущена процедура відбору радника. Пройшли переговори з Morgan Stanley, Merrill Lynch, UBS, Citibank, міжнародні банки виявляють зацікавленість.

Продаж шести обленерго відкладається з минулого року через затримку змін законодавства. "Обленерго не продали в минулому році, так як є компроміс з усіх боків: від міжнародних організацій, від МВФ, від уряду, від президента - що ми повинні продавати об'єкти енергетики вже в новому регуляторному полі", - сказав Ігор Білоус.

Глава ФДМУ нагадав, що НКРЕКП повинна прийняти стимулюючий RAB-тариф, а Верховна Рада - схвалити в другому читанні законопроект про ринок електроенергії. "Ми сподівалися, що тариф затвердять "під ялинку", але цього не сталося. Так як його можна міняти поквартально, значить, ми чекаємо січень, лютий, березень", - розповів Ігор Білоус.

"Проблему регуляторного поля дуже чітко описали представники однієї з найпотужніших у світі енергетичних компаній - італійської Enel. Вони сказали, що при існуючій ситуації в приватизацію не підуть, тому що ризики дуже великі. У Enel підкреслили, що спочатку Україна повинна прийняти законодавство, а потім вони зайдуть в країну і куплять активи", - пояснив глава Фонду держмайна.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Він також повідомив, що за час очікування змін законодавства закінчився термін оцінки обленерго. "Витрачати гроші на оцінку без розуміння, коли буде RAB-тариф, сенсу немає", - уточнив Ігор Білоус.