Екс-очільник ПФЛ Святослав Сирота на своїй сторінці у Фейсбук написав про бурхливі події навколо Карпат.

- Ну що, друзі, судячи з усього, навесні нас чекає захоплюючий серіал в українському футболі, - відзначив Сирота. - Франківский районний суд Львова тимчасово заборонив ФФУ накладати нові санкції на Карпати і призупинив дію вже прийнятих санкцій ФФУ у справі колишнього гравця клубу Володимира Гудими. Перше слухання по суті справи відбудеться 28 березня. Хоча зовсім недавно КДК ФФУ розглянув питання знаходження позову Карпат до ФФУ в суді загальної юрисдикції і зобов'язав клуб здійснити дії щодо закриття судового провадження у суді загальної юрисдикції. В іншому випадку ФК Карпати повинні позбавити статусу професійного клубу. Таким чином, районний суд Львова тимчасово призупинив дію Статуту та Дисциплінарних правил ФФУ та УЄФА по відношенню до Карпат. Мало того, що львів'янам незаконно відкрили трансферне вікно, тобто дозволили реєструвати нових гравців, хоча Карпати мали діючу заборгованість перед деякими гравцями (наприклад, тим-таки Гудимою - суд загальної юрисдикції тільки зараз прийняв рішення по Гудимі і воно не остаточне, так як може бути оскаржене в Апеляційному суді), мало того, що керівництво клубу є справжніми расистами, які підбурюють і підбивають вболівальників на дії, спрямовані на підтримку расизму в їхній вотчині, і про це в кулуарах знають навіть в Європі і не приховуючи говорять всі європейські футбольні функціонери (а ФФУ ніяк не може зрозуміти, звідки ростуть ноги у проблем Арени Львів - так я відкрию їм цю таємницю), тепер клуб підклав свиню і ФФУ, і, як говориться, відкрив ящик Пандорри.

Карпати як би звертаються до всіх, не подобається ФФУ, звертайтеся в суд загальної юрисдикції, навіть якщо ви не праві. Справа може розглядатися роками, а протягом цього часу до вас ніякі санкції ФФУ не зможе застосувати! Ось воно наше вітчизняне рішення боротьби з санкціями! Все геніальне просто! Хоча, знаючи інертність наших клубів, цей ящик, як відкрився, так може і закритися. Сьогоднішнє рішення Франківського районного суду р. Львова формальне, і, думаю, що замовне. Але! Найголовніше це те, що суд загальної юрисдикції втрутився в діяльність і рішення футбольних інституцій, що прямо суперечить вимогам ФІФА та УЄФА.
Вже завтра будь-яке рішення ФФУ може бути опротестовано незгодним або тим, хто хоче посіяти хаос в діяльність ФФУ, в будь-якому районному суді України. Починаючи з дискваліфікації гравців, скасування будь-яких штрафів, закінчуючи перенесеннями матчів. Інституція під назвою КДК та АК втрачає свій сенс, якщо їх рішення можна не виконувати роками, а потім просто подати позов до суду. І навіть якщо позивач програє суд по факту, він виграє за часу. Це нібито незначна справа може стати наріжним каменем у долю Карпат, ФФУ і навіть УЄФА. Воно може стати новим українським справою Боссмана. Так як рішення цього суду можуть використовувати не тільки українські, але також і інші європейські клуби як зразок, на який можна посилатися.
Тому, швидше за все, УЄФА може втрутитися в ситуацію і попросити клуб, який підірвав базові основи УЄФА, продовжити своє подальше існування вже поза системи змагань, що проводяться під егідою УЄФА. Хоча, як показує історія, все можна і зам'яти, і ніхто не зверне увагу на це рішення. У будь-якому випадку, спасибі Петру Петровичу, що не дає нудьгувати нам, простим вболівальникам.

ФК Карпати поки на це ніяк не відреагували.

Раніше Znaj.ua повідомляв, що італійська модель пообіцяла пікантний сюрприз за результатами протистояння Наполі - Реал в рамках Ліги чемпіонів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще