15-річна українка Анастасія Гожва за підсумками короткої та довільної програм посіла друге місце (127.18) і виборола для України другу нагороду ХІІІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю з фігурного катання серед дівчат.

Сьогодні ці змагання завершились у турецькому Ерзурумі. До слова, першу срібну медаль на ЄЮОФ-2017 для України вчора у спринтерській гонці завоювала біатлоністка Христина Дмитренко. Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав Анастасію, її тренера Марину Амірханову та Українську федерацію фігурного катання на ковзанах, побажавши подальших успіхів і нових перемог.

Довідка: Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – найпрестижніші змагання Європи для юних атлетів 14-18 років, що проводяться один раз на два роки - взимку і влітку. XIII зимовий ЄЮОФ триває з 11 по 18 лютого 2017 року в Ерзурумі (Туреччина). У змаганнях беруть участь спортсмени з 34 країн Європи. 25 юних олімпійців України виступають у 7 з 9 видів спорту: біатлоні, гірськолижному спорті, лижних перегонах, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, шорт-треку.