Росія підготувала масові провокації в Україні на 18-22 лютого під час вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє СБУ у Twitter.

Згідно з повідомленням, в СБУ є дані, що на 18-22 лютого лише в Києві ворог планує провести 18 масових заходів з використанням насильницьких сценаріїв.

"У підготовці 8 цих заходів ми фіксуємо ревні ознаки можливого використання насильницьких сценаріїв. З цих восьми три такі заходи організуються з території Російської Федерації", – сказав під час прес-конференції керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Ткачука, Росія намагається використати пам'ять про Героїв Небесної Сотні для розхитування ситуації в Україні.

Керівник апарату СБУ навів кілька прикладів. Так, масові заворушення у Києві намагається ініціювати російський інтернет-пропагандист Сергій Жук.

"Крім цього, на сьогоднішній день з Росії активно фінансується контентна реклама, яка пропагує ці заходи", – зазначив Ткачук.

Також він назвав ще кількох фігурантів російської пропаганди. Це глава громадської організації "Наждак" Микола Дульский та сайт "Голос правди".

Керівник апарату СБУ Олександр Ткачук закликав громадян перевіряти інформацію.

Як повідомляв сайт Знай.ua, у листопаді 2016 року Росія планувала численні заворушення в Україні. Тоді СБУ виявила підготовлені плани з дестабілізації ситуації в областях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ https://t.me/znajua