Людству, щоб вижити після появи штучного розуму, потрібно злиття біологічного і цифрового інтелекту. Тобто люди повинні стати кіборгами.

Про це заявив глава компанії Tesla і SpaceX Ілон Маск в ході свого виступу на саміті в Дубаї.

Читайте також: Фахівці навчилися визначати погоду на Марсі

За його словами, тільки так люди зможуть відповідати новим реаліям.

Головна перевага комп'ютерів перед людьми – швидкість сприйняття і передачі інформації. Тому людям необхідно відповідати цим швидкостям в епоху, коли в найближчі роки може з'явитися повноцінний штучний інтелект.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Маск пропонує виділити кошти для створення інтерфейсу між мозком людини та комп'ютером, що навчить мозок обробляти інформацію з такою ж швидкістю.

Зазначимо, глава Tesla вже не вперше заявляє про необхідність створення кіборгів. Роком раніше на конференції Recode він розповів про концепцію додавання "цифрового шару" до мозку людини.

Маск насторожено ставиться до штучного інтелекту. За його словами, він буде перевершувати найрозумнішу людину на Землі, що становить загрозу для людей як біологічного виду, саме тому кіборгізація може стати для людства порятунком.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", Ілон Маск і фізик-теоретик Стівен Хокінг підтримали принципи, які повинні захистити людство від штучного інтелекту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ