Вірусологи заявили про створення ефективної вакцини від малярії на основі живих малярійних пламодіїв, яка дає повний захист від небезпечної інфекції.

Про це науковці з Університету Тюбінгена та американської біотехнологічної компанії Sanaria розповіли в журналі Nature.

Читайте також: Білл Гейтс виділить $1 млрд на боротьбу з малярією

За словами розробників нових ліків, випробування вакцини показало 100% результат захисту від малярії через десять тижнів після щеплення.

До цього часу усі ліки від небезпечної хвороби, через яку страждає близько 200 мільйонів мешканців планети, не були ефективними у боротьбі з нею. Проте тепер є надія, що нова вакцина зможе виправити цю вкрай негативну статистику.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Живі плазмодії, які виділяють із залоз слини комарів-переносників збудника, вводили підконтрольній групі волонтерів-добровольців. Вакцинацію проводили з інтервалом в чотири тижні. Піддослідні отримали по три дози препарату.

Після процедури жоден з учасників експерименту не заразився малярією, у той час, як інша група, яку не щеплювали – заразилась.

Також фахівці провели ще один експеримент, який полягав у зменшенні дози вакцини та інтервалом щеплення. Перший варіант експерименту з чотиритижневою перервою виявився найефективнішим.

Вченим тепер потрібно прослідкувати як надовго вакцина забезпечує захист. Новий препарат планують застосовувати людям, які планують поїздки у регіони, де висока можливість заразитися малярією.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", вчені пояснили любов комарів до людей, хворих на малярію. Як виявилося, комарів більше приваблює кров, яка заражена інфекцією, ніж кров здорових людей. Це пояснює поширення небезпечних захворювань, що переносять ці комахи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ