В Росії хочуть дискредитувати ватажка "ДНР" Олександра Захарченка й призначити на його місце іншу людину. Захарченка найближчим часом приберуть тихо на задвірки, а пізніше ліквідують фізично.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Я сумніваюся у достовірності цього документу про психічну хворобу Захарченка. Якби він був справжній, наші спецслужби дістали б його з архіву набагато раніше. Це більше схоже на спробу дискредитувати Захарченка. Російська влада казала, що готова замінити ватажків "ДНР" і "ЛНР" на тих, хто влаштує Київ. Для того, щоб почати переговори про повернення окупованих територій. Потім у Росії скажуть, що Захарченко неврівноважений і його треба замінити", - цитує Gazeta.ua слова експерта.

Експерт вважає, що історію з довідкою про психічну хворобу вигадали, щоб прибрати ватажка тихо і без галасу. На думку Жданова, в Росії не хочуть зараз вбивати Захарченка, як Ґіві й Моторолу, оскільки така ліквідація виглядала б "занадто". Тому його тихо приберуть на задвірки, а фізично ліквідують пізніше.

"Це для того, щоб не вбивати, як Ґіві й Моторолу. Ліквідувати його - виглядатиме трохи занадто, бо Росія хоче виглядати миротворцем. У бойових діях він давно не бере участі. Його тихенько приберуть на задвірки. А потім потрапить під машину. І не буде ніякого шуму, як з убивством Ґіві", - сказав Жданов.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Схоже, що сам Захарченко цього не розуміє і зі всіх сил намагається "підіграти" такому плану Кремля, роблячи заяви, які позбавлені здорового глузду.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Захарченко заговорив про "гуманітарну допомогу" мешканцям підконтрольного Україні Донбасу, а також вимагає дозволу для своїх представників провести інспекцію на важливих підприємствах та об'єктах інфраструктури на підконтрольній Україні території Донеччини.

Крім того, Захарченко заявив про наміри окупувати підконтрольну Україні територію Донбасу військовим шляхом, якщо не вдасться це зробити політичним способом.

Раптово і неочікувано прес-аташе російського президента Дмитро Пєсков розкритикував слова сепаратиста.