Близько десяти мільйонів загублених ієн щодня знаходять на вулицях Токіо японці і чесно приносять їх у поліцейські відділки.

Таким чином протягом минулого міста небайдужі токійці віддали правоохоронцям готівки на загальну суму 3,67 млрд ієн (32,5 млн доларів), передає ВВС.

За інформацією місцевої поліції, з року в рік сума знайдених у різних місцях грошей зростає. За останні 26 років нинішній показник у Токіо найвищий з 1990 року. Тоді було принесено в поліцію в загальній сумі 3,5 млрд. ієн.

Читайте також: Токіо може відмовитися від частини спірних островів на Курилах

Крім грошей, японці передають правоохоронцям різні речі: починаючи від документів і закінчуючи одягом та тваринами. За 2016 рік таких знахідок нарахували 3,8 млн.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Якщо говорити мовою цифр, то першим у рейтингу загублених речей ідуть водійські посвідчення, посвідчення особи та кредитки, – понад 626 тис. знахідок. На другому місця – одяг. Найчастіше це рукавички або шарфи, – близько 455 тис.

Минулого року токійці знайшли і принесли поліцейським майже тисячу тварин та пташок.

За японськими законами, якщо протягом трьох місяців власник загубленої речі чи грошей не звертається до правоохоронців, то це віддається тому, хто знайшов. Якщо ж і він не звертається, то знайдені гроші або кошти, виручені від продажу загубленої речі, передаються у міський бюджет.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Казахстані активіст роздавав посеред міста гроші всім, хто їх потребує.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ.