Науковці довели, що причиною вимирання стародавніх цивілізацій Нового Світу, зокрема Ацтеків, стали іспанці, які привезли в Мексику сальмонелу.

Відповідна публікація з'явилася в електронній бібліотеці bioRxiv.org.

Читайте також: Старовинні біблійні письмена знайшли в ізраїльській печері

Саме на 20-ту річницю завоювання Мексики конкістадорами Ернана Кортеса ці землі охопила найпотужніша епідемія сальмонели, через яку померли 80% ацтеків та інших індіанців.

За словами антрополога Генрі Добінса, у 1983 році хвороба, принесена конкістадорами у Новий Світ, "викосила" понад 95% населення Північної та Південної Америки. Віруси поширювалися з величезною швидкістю, а пік захворюваності припав на перше сторіччя після того як Перу завоювали європейці.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Учений з Інституту історії людини в Єні (Німеччина) Йоханнес Краузе разом з колегами знайшов ще один доказ того, що Ацтеки зникли саме через іспанців.

Фахівці досліджували останки людей, яких поховали в 1540-1550 роках на півдні Мексики.

Проаналізувавши ДНК вони виявили, що більшість індійських племен померли через звичайну європейську сальмонелу. У цілителів того часу просто не було методу боротьби з цим захворюванням.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", у центрі Мехіко виявили стародавній храм ацтеків, присвячений міфічній істоті Кетцалькоатль, одним із втілень якої вважався бог вітру Ээкатль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ