У Європейській комісії вважають, що указ російського президента про визнання на офіційному рівні документів, які видали бойовики окупованого Донбасу, суперечить Мінським угодами.

Про це сказала представник Єврокомісії Майя Косьянчич, передає "Укрінформ". "Указ не відповідає духу Мінських домовленостей", - сказав європолітик. Також вона зазначила, що ці документи ніколи не визнаються Європейським союзом.

Косьянчич повідомила, що це питання на полях Мюнхенської конференції обговорювала представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні і глава МЗС Росії Сергій Лавров.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким на офіційному рівні прізнаються паспорта "ЛНР" і "ДНР". Крім паспортів тепер в Росії будуть визнаватися на офіційному рівні документи, що посвідчують особу, документи про освіту та (або) про кваліфікацію, свідоцтва про народження, укладення (розірвання) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов вважає, що підписавши указ про визнання документів, виданих бойовиками на Донбасі, російський президент Володимир Путіни вийшов з Мінського процесу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще