Мешканці Нагірно-Карабаської Республіки проголосували на референдумі за офіційну зміну назви невизнаної держави. Відтепер вона називається республіка Арцах.

За зміну назви проголосували майже 88% учасників референдуму. Назву Арцах використовуватимуть на рівні з Нагірно-Карабаською Республікою. Цю поправку офіційно внесли до конституції.

Влада невизнаної держави заявила, що Арцах є справжньою вірменською назвою Карабаху.

Окрім назви, у Нагірному Карабаху змінилась і форма правління - перехід від парламентсько-президентської до президентської форми. Посади прем'єр-міністра у невизнаній країні відтепер не буде, а з'явиться державний міністр, який контролюватиме міністрів.

Нагірний Карабах оголосив про незалежність, яку не визнали у світі, у 1991 році. У 1991–1994 роках між невизнаною державою, яку підтримувала Вірменія, та Азербайджаном стався конфлікт. Наразі між сторонами діє перемир'я.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у пакистанському місті Чарсадда стався теракт, внаслідок якого загинули п'ятеро людей.