Президент Азербайджану Ільхам Алієв призначив свою дружину Мехрібан Алієву на посаду першого віце-президента республіки.

Призначення Мехрібан Алієвої на пост першого віце-президента Азербайджану офіційно закріплює її високий статус в істеблішменті республіки. Крім всього іншого, перший віце-президент наділений повноваженнями глави держави в разі дострокового відходу президента з посади.

Про це розповів фахівець з Кавказу, кандидат політичних наук Артур Атаєв в інтерв'ю російським ЗМІ.

"Якщо вивести за дужки міжнародні вуглеводневі проекти, то Мехрібан Алієва, уроджена Пашаєва, фактично друга за ступенем політичної ваги особа Азербайджану на міжнародній політичній арені. Вона керувала такими великими іміджевими проектами, як проведення конкурсу "Євробачення" в Баку, Європейські ігри 2015 року, вона готує майбутні Ісламські ігри ", - зазначив експерт.
Атаєв звернув увагу на те, що дружина президента очолює таку важливу структуру в республіці, як Фонд Гейдара Алієва.

"Цей Фонд - фактично держава в державі, так що Мехрібан Алієва - це реальний політичний самостійний гравець", - підкреслив він.

Посади першого віце-президента і віце-президентів в Азербайджані були введені у вересні 2016- го. Крім цих змін, був збільшений термін повноважень президента з п'яти до семи років.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, Алієв залишиться президентом Азербайджану до кінця життя.