В Україні на тлі чергового підвищення цін на продукти зросла вартість хліба та випічки – щонайменше на 10-15% .

Про це повідомляє "Сегодня".

Від початку цього тижня у київських магазинах буханка "Українського" коштує часто більше від 10 гривень – у середньому 11,60 гривень, тоді як раніше вона була суттєво дешевшою.

Співробітники "Київхлібу" зазначають, що здорожчання енергетичних ресурсів та перегляд розміру мінімальної зарплати (3200 гривень) змушує виробників та постачальників продукції змінювати вартість виробів.

Зросла останнім часом і ціна борошна, яка впливає на собівартість випічки щонайменше на 40%. Протягом місяця ціна на пшеничне борошно змінилася на 15%, а житнє – до 21%.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Столична влада запевняє, що вартість соціального хліба зростати до кінця року не буде, тому "Український" залишиться на рівні 5,25 гривень, а батон – в межах 4,15 гривень.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ціна хліба в українських магазинах найближчі кілька місяців зросте до рівня 15 гривень .