Колишній член команди президента США Дональда Трампа підготував план розв'язання конфлікту на Донбасі, згідно з яким екс-президент Віктор Янукович повернеться в Україну.

Про це розповів Костянтин Килимник, в минулому заступник Пола Манафорта, екс-глави виборчого штабу президента США, в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, Манафорт розробив "Маріупольський план", який передбачає повернення в Україну Януковича як "регіонального лідера". Він разом з народним депутатом Сергієм Льовочкіним повинен керувати Донецькою і Луганською областями.

Крім того, як зазначив Килимник, можливо, що Манафорт повернеться в Україну.

"Якщо з'явиться серйозний проукраїнський проект, який зможе принести мир країні, – він повернеться", – сказав помічник Манафорта.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Зазначимо, Килимник почав працювати на Манафорта після Помаранчевої революції в 2005 році.

Екс-члена команди Трампа підозрюють в отриманні 12,7 млн доларів від Партії регіонів протягом 2007-2012 років. Манафорт це заперечує.

Він пішов з посади керівника передвиборного штабу Трампа в серпні 2016-го.

Інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв раніше, американські спецслужби повідомили, що знайшли докази зв'язку Манафорта з російською розвідкою.