Таку думку висловив директор Інститут Глобальних стратегій Вадим Карасьов, аналізуючи звіт Кабміну за 2016 рік, який був нещодавно розданий для ознайомлення депутатам Парламенту та можливу відставку уряду, яка може за ним слідувати, передає портал "Политрада".

"Порошенко вибудував живий політичний організм у Верховній Раді, який дає йому поле для маневру. Навіть у таких випадках, як відставка діючого складу, вірогідність чого з'явиться через неповних два місяці, під час офіційного річного звіту уряду, який Парламент може не затвердити. Але це однозначно не стане катастрофою для Президента і навіть не призведе до позачергових виборів, адже останній має до вибору професійну кадрову лінійку" – вважає експерт.

Додаючи, що: "Президент грамотно вибудовує кадрову політику, коли у вертикалі немає жодної особистості, яку б не можна було замінити. Від губернатора-експата, і до голови власної Адміністрації, який отримав більш ліберальну посаду, маючи змогу одночасно займатись бізнесом та залучати інвестиції в країну".

"Схожа ситуація і в Кабміні, де Президент зможе легко зробити рокіровку, замінивши Гройсмана на Кубіва. Який без часових втрат, зайде на посаду та стане технократичним головою уряду, щось схоже на Єханурова у Ющенка, Пустовойтенка у Кучми чи Азарова у Януковича.

Чи акцентувати своє рішення на важливості відбудови та повернення Донбасу, поставивши екс-губарнатора Донеччини С.Таруту, який би зміг окрім регіональних перемог, продемонструвати економічний ріст та залучення іноземних інвестицій.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Найбільш екстравагантним із усіх претендентів може стати нинішній генеральний Прокурор Юрій Луценко. Який з точки зору досвіду в українській політиці, зміг би зайти і на таку високу посаду. Але тут є нюанси, адже чи захоче сам Юрій Віталійович полишати поточне місце роботи. Друге, це політичні ризики, адже Луценко давно переріс статус технічного прем'єра" – резюмував свою думку експерт.