"Великим провалом для депутатів та перемогою лобістів ломбардного бізнесу, являється не прийняття законопроекту №1800 "Про ломбарди і ломбардну діяльність" у першому читанні. Адже 16-ти мільярдний ринок на сьогодні вважається не врегульованим і продовжує залишатись інструментом збагачення на найбідніших із громадян. Що в перспективі тільки поглибить показники бідності населення" - вважає політолог Вадим Карасьов, коментуючи вчорашнє засідання Верховною Ради.

В той же час, експерт акцентує свою увагу на тому, що Парламент підтримав цілком правильну та конструктивну ініціативу Фінансового комітету Сергія Рибалки, щодо злиття банків у вигляді проекту закону Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків. Де планується зменшити терміни розгляду документів та оптимізувати процедури капіталізації та реорганізації банків. Що в комплексі, допоможе гарантувати безпеку вкладів громадян, зупинити банкопад на ринку, адже малі банки зможуть об'єднуватися та зменшить навантаження на Фонд гарантування вкладів.

"Однозначно це перемога і профільного комітету і ринку вцілому, адже це допоможе вивести банківський сектор із депресивної зони в конструктивне русло.

Хоча ця перемога могла б бути не єдиною, якби депутати Самопомочі в пріоритет поставили економічні закони для населення, а не піар на "Блокаді" і не полишили зал засідань завчасно. Адже принципово важливо в профільні дні, концентруватися на державницьких здобутках, а не особистісному піарі" - зазначив директор Інституту Глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Нагадаємо, що Верховна Рада відмовилася врегульовувати діяльність ломбардів, не давши потрібної кількості голосів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще