Служба безпеки України розпочала перевірку щодо підбурювання Надією Савченко військових АТО до військового перевороту.

Про це заявив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук в ефірі 112 каналу. Ткачук прокоментував сьогоднішню заяву депутата Верховної Ради Тетяни Ричкової, яка звинуватила Надію Савченко в тому, що та підбурювала військових кинути свої позиції і йти на Київ, щоб "скинути злочинну владу".

За словами Ткачука, у разі підтвердження цієї інформації стосовно Савченко відкриють кримінальну справу.

"Глава СБУ доручив військовій контррозвідці почати перевірку інформації, яку повідомила народний депутат (Тетяна Ричкова. – Ред.). Контррозвідка поспілкується з людьми, які, можливо, були свідками таких закликів з боку народного депутата Надії Савченко. Якщо ця інформація підтвердиться, якщо у нас буде достатньо підстав, ми, звичайно, зареєструємо кримінальне провадження", - сказав Ткачук.
"Ми б дуже хотіли, щоб пані Савченко пояснила свою впевненість у тому, що на окупованих територіях з нею не трапиться нічого поганого", - сказав Ткачук.

Як повідомляв сайт "Знай.ua", нардеп Надія Савченко закликала бійців АТО влаштувати держпереворот. Пізніше ЗМІ, підконтрольні терористам, стверджували, що Надія Савченко прибула на Донбас у супроводі Володимира Рубана.