Анексія Криму дозволила українському суспільству переосмислити внесок кримських татар в становленні України.

Про це сказав канадський посол в Україні Роман Ващук під час міжнародного форуму "Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу", передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, шок після окупації Криму дозволив українцям інакше поглянути на культурну складову автономії Криму в Україні. "Шок окупації допоміг українському суспільству переоцінити і дооцінити історичний внесок кримських татар в спільну історію цієї країни і по-іншому подивитися на питання національно-культурної складової автономії Криму в Україні", - заявив дипломат.

За його словами, в Канаді кримськотатарська діаспора співпрацює з української та російської в питаннях відновлення України.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що постійний представник України в ООН Володимир Єльченко закликав працівників ОБСЄ підключитися до боротьби зі свавіллям на території окупованого Криму.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще