Дати опір "ввічливим людям", які блокували українські військові частини у Криму завадив страх спровокувати Третю світову війну.

Про це в інтерв'ю виданню "Лівий берег" заявив майор Сил спеціальних операцій Олексій Нікіфоров. У лютому 2014 року він перебував на посаді заступника командира 501-го окремого батальйону морської піхоти.

За його словами, командирів військових частин залякали тим, що будь-який випад у бік Росії може призвести до жахливих наслідків. Тоді у селище Перевальне навіть приїжджав колишній міністр оборони Олександр Кузьмук, зібрав командирів усіх заблокованих частин і нагадав, що з одного пострілу в Сараєво почалася Перша світова війна.

"Що мав після цього робити командир частини? Коли тобі це говорить представник РНБО?" – поставив риторичне запитання військовий.

За словами Олексія, командирам втовкмачили, що якщо вони перейдуть в Україну, їх спитають за техніку, людей і посадять за грати. На всі намагання Нікіфорова переконати їх, що це не так, вони не відреагували, бо були налякані.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на думку журналіста Павла Казаріна формування української нації після подій 2014 року відбувається без участі мешканців окупованого Криму. Для Росії ж анексія півострова обернулася величезними неприємностями.