Туреччина ударними темпами продовжує будівництво бетонної стіни на кордоні з Сирією і вже спорудила 511 кілометрів вздовж шести прикордонних провінцій. Це – половина від запланованої довжини. Разом зі стіною прокладаються і нові дороги, сьогодні вже готово 260 кілометрів автошляху.

За інформацією aa.com.tr, про це розповів глава Управління з розвитку житлового будівництва Туреччини Ергюн Туран.

Він повідомив, що стіна товщиною в 30 см і заввишки в три метри складається з бетонних блоків по сім тонн кожен. Нагорі стіни тягнеться колючий дріт висотою в один метр.

Крім стіни, у регіоні зводять сучасні восьмиметрові вежі, обладнані важким озброєнням та автоматичною сигналізацією.

Туран зазначив, що кожного дня працівники будують по 2,5-3 кілометри стіни. Це, на його переконання, дозволить убезпечити турецькі землі від потенційних загроз з боку сусідніх країн.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше Туреччина вже побудувала 330-кілометрову стіну на кордоні з Сирією та Іраком.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", українські прикордонники почали інженерно-технічне облаштування державного кордону з Росією в Луганській області.