Політична партія "Опозиційний блок", яка в минулому році відмовилася від державного фінансування, наразі підготувала всі необхідні документи для отримання коштів у поточному році. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив керівник Департаменту з питань запобігання політичній корупції НАЗК Роман Смик.

За його словами до Національного агентства з питань запобігання корупції надані копія Статуту політичної сили та довідка про відкриття рахунку.

"Відповідно до розподілених у січні Національним агентством коштів, виділених з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій у 2017 році, "Опозиційний блок" має отримати 48 млн 467,7 тис. грн" - зазначив Смик.

Він також повідомив, що рішення про виділення коштів партії за І квартал має бути прийняте на одному з найближчих засідань Національного агентства.

Нагадаємо, що державне фінансування статутної діяльності політичних партій здійснюється відповідно до внесених змін до Закону України "Про політичні партії в Україні". Державне фінансування статутної діяльності політичних партій розпочалося в Україні з третього кварталу 2016 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Відповідно до Закону України "Про політичні партії в Україні", кошти виділені з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій, розподіляє Національне агентство з питань запобігання корупції між тими політичними партіями, на підтримку виборчих списків яких під час останніх позачергових виборів народних депутатів України 2014 року у єдиному загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі було подано не менше 5% дійсних голосів виборців.

Щорічний обсяг державного фінансування статутної діяльності політичних партій становить дві сотих розміру мінімальної заробітної плати, встановленого на 1 січня року, що передує року виділення коштів державного бюджету, помноженого на загальну кількість виборців, які взяли участь у голосуванні у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на останніх чергових або позачергових виборах народних депутатів України на підставі даних протоколу Центральної виборчої комісії про результати останніх чергових або позачергових виборів народних депутатів України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.