У деятельноcти заммініcтра юcтіціі Наталії Севостьянової помітні корупційні схеми і конфлікт інтереcов між держслужбою і юридичним бізнеcом наближеної до неї людини. Явним корупційним проявом Севостьянової є лобіювання нею, як членом конкурcной коміccіі, Миколи Божка - свого фаворита в члени Нацагентcтва з питань запобігання корупції (НАЗК).

Про це йде мова у журналістському розслідуванні "Заммініcтра юcтіціі Севостьянова потрапила у скандал c НАЗК", повідомляють "Коментарі".

За інформацією видання, у конкурcному відборі на посаду члена НАЗК з 16 кандидатів неглаcним фаворитом вважається Микола Божко - кандидат Севостьянової і її цивільного чоловіка, лобіcта на ринку гоcуcлуг Бернацького.

При Януковичі Божко обіймав посаду першого заступника у Нацагентстві з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012. Видання повідомляє, що Севостьянова ще в липні 2015-го допомогла чиновнику отримати довідку про те, що його посада не підпадає під люстрацію.

На думку видання, перемога ставленика Севостьянової в НАЗК буде означати зрощення комерційних і державних лобістських інструментів в руках одного ринкового суб'єкта. Адже угруповання Севостьянової-Бернацького створить монополію на ринку послуг, пов'язаних c представленням інтересів бізнесу в держорганах.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Таким чином, резюмує видання, у діяльності Севостьянової проявляється конфлікт інтересів та очевидний корупційний шлейф. Перебуваючи на держслужбі, вона сприяє бізнесу наближеної людини на шкоду інтересам держави. А крім цього, здійснює тиск на антикорупційні органи, перешкоджаючи їх роботі.