Постійний потік думок в голові це привід до безпокійства і втрати сну, а постійне недосипання призводить до різних недуг і млявого стану. Люди, які практикують йогу багато років, запевняють в тому, що виконання декількох асан перед сном допоможе назавжди позбутися від безсоння.

Портал "Знай.ua" пропонує вивчити 5 основних асан, які допоможуть позбутися від безсоння. Асани доступні для виконання навіть новачкам і різної форми статури.

Читайте також: Американським євреям масово погрожують розправою

1. Сукхасана або сидячи на килимку нахили вперед.
Схема виконання: в положенні сидячи на килимку, схрещуємо ноги роблячи нахили вперед, витягнувши руки. Постарайтеся притиснути руки до підлоги до ліктів. Виконуйте вправу повільно. Якщо відчуваєте напругу в стегнах, підкладіть під себе подушку. Слідкуйте за кожним рухом, їх виконання не повинні призводити до болів.

2. Уттанасана або нахил вперед стоячи. Розташовуємося стоячи на килимку, поставте ноги на відстані 15 сантиметрів один від одного. Нахиліться вперед, витягніть руки і обхопіть долонями щиколотки. Ваші лікті повинні стосуватися ваших колін. Не кожен має задовільну розтяжку, тому нахиляйтеся в міру своїх можливостей. Ні в якому разі не перестарайтеся, при виконанні вправ не повинно бути больових відчуттів. Якщо все ж вони присутні, значить ви робите щось неправильно. Напруга в ногах поступово повинна йти, якщо асана виконується вірно. Ця асана допомагає зняти головний біль і стрес.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

3. Халасана. Досить постояти п'ять хвилин ввечері і ви зможете з легкістю швидко заснути. Покладіть під плечі щось м'яке, лягаємо на спину, робимо позу "берізку", потім повільно опускаємо ноги за голову. Руки або притисніть до підлоги, або підтримуйте себе за спину. Поза покращує кровопостачання. Кому складно виконувати дану вправу, краще не пробувати, щоб не нашкодити через погану розтяжку.

4. Супта Баддха Конасана або поза метелика. Якщо ви робите асану вперше, підкладіть під спину і коліна подушки. Лежачи на спині, зігніть ноги в колінах і розведіть їх в сторони, з боку це буде виглядати дійсно як крила метелика. Притискаємо коліна до підлоги. Якщо відчуваєте напругу в ногах, опускайте їх повільно. Не можна робити різких рухів. Одна рука повинна знаходитися в області серця, інша на животі. Закрийте очі. Зосередьтеся на своєму диханні, відчуйте своє тіло.

5. Сурья бхедана або вдих через ліву ніздрю. Сядьте, схрестивши ноги. Закрийте праву ніздрю великим пальцем. Зробіть 10 глибоких вдихів і видихів лівої ніздрів. Це дуже ефективна вправа і до третього вдиху вже можна відчувати сонливість.

Йога- це сукупність духовних і фізичних вправ, які допомагають людині знайти спокій, гармонію, навчитися дихати і відчувати своє тіло. Якщо ви регулярно займаєтеся йогою перед сном, ви назавжди забудете про безсоння. Наша працездатність, настрій і емоційний настрій в більшій мірі залежить від повноцінного сну.
Особливість виконання асан в тому, щоб дихання було рівним. Цей фактор дуже важливий в процесі впливу йоги на організм. За допомогою дихання ми контролюємо енергію в організмі. Роблячи глибокі видихи ви рятуєтеся від негативу, який накопичувався довгий час.

Раніше, портал "Знай.ua" розповів про те, що медитація допомагає людині стати добрішими, мати більше позитивних емоцій і думок в голові. Медитуючи, ви позбавляєте свій мозок від негативу. Як доведено вченими, що після восьми тижнів сеансів медитацій можна частково змінити структуру мозку, що означає поліпшення здоров'я і якості життя.