Після того, як в іракській пресі поширили нібито прощальну настанову лідера "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді, в якій він закликав проповідників говорити про поразку угрупування в Іраку, ЗМІ та блогери, особливо російські, зайшлися в екстазі.

Вони уже святкують перемогу над ІД і заявляють про те, що терористи йдуть зі сцени, бо злякалися рішучих дій Путіна або тому, що "Трамп перестав їм платити".

Проте деякі аналітики говорять про те, що Росія передчасно радіє такому розвитку подій, тим більше, що мова зовсім не йде про військову поразку терористичного угрупування.

Тепер Путіну необхідно буде якось пояснювати той момент, що, незважаючи на відхід ІД, у Сирії залишається російський військовий контингент. Нагадаємо, за методичками пропаганди, він боровся саме з терористами. Після так званої капітуляції ІД увага спільноти знову переключиться на Башара Асада, який є не меншим злом. Подальша присутність росіян у Сирії та втручання їх у внутрішні справи країни прямо вказуватиме на те, проти кого насправді вони воюють укупі з диктатором.

Крім того, тепер Росія втратила шанс зблизитися з США. Це могло б трапитися у разі спільної успішної перемоги над "Ісламською державою". Тепер же у країн не залишилося "точки дотику", яка могла згодом вивести їх стосунки на новий рівень співпраці.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, аналітики переконані: заява ватажка ІД – піар, й очікують чергового ребрендингу з подальшим появою "Аль-Каїди версії 3.0". Просто терористи беруть перерву на те, аби перегрупуватися, відновити сили та підготуватися до нових війн.

Поки ж ІД іде в тінь, Росія автоматично опиняється у трійці найбільших світових зол зі своїми агресивними амбіціями. Сумнівну компанію їй складає погана поведінка Китаю та кіберзагрози, які, правда, теж не обходяться без російських хакерів.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на початку січня в Сирії ліквідували одного із лідерів організації "Ісламська держава" Махмуда Аль-Ісаві, який відповідав за ідеологію й організацію пропаганди та розвідки.