Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1835-VIII про антидопінговий контроль у спорті, повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Закон спрямований на приведення українського законодавства у відповідність з Міжнародною конвенцією про боротьбу з допінгом у спорті, забезпечення створення необхідних правових та організаційних засад щодо акредитації лабораторії антидопінгового контролю і створення умов для дотримання Україною, Національним антидопінговим центром вимог Всесвітнього антидопінгового агентства.

Закон "Про антидопінговий контроль у спорті" виклали в новій редакції, враховуючи положення Міжнародної конвенції про боротьбу з допінгом у спорті; терміни привели у відповідність з Міжнародною конвенцією про боротьбу з допінгом у спорті.

Також документ визначає повноваження та основні завдання Національної антидопінгової лабораторії і відокремлює її від Національного антидопінгового центру.

Як раніше інформував портал Знай.ua, українку Терещук через допінг позбавили бронзи Олімпіади-2008.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще