Організація блокади Донбасу викрила співпрацю представників української влади з терористами "Л/ДНР". Адже більшість підприємств олігарха Ріната Ахметова безперешкодно працювали на окупованих територіях протягом трьох років.

Про це повідомив лідер Громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко. Він зазначив, що без співпраці з очільниками влади і терористами цього не можливо було зробити в принципі.

Генеральний директор "Луганського енергетичного об'єднання" ("ЛЕО") Володимир Грицай розповів, що у 2015 році уряд Арсенія Яценюка зобов'язав держпідприємство забезпечувати електроенергією непідконтрольні території. У 2016 році, за його словами, Кабмін під керівництвом Володимира Гройсмана зобов'язав щомісяця поставляти на окуповані території електроенергію на 300 мільйонів гривень. Оплачували ці витрати з надходжень споживачів підконтрольної території. На сьогодні заборгованість за електроенергію "ЛЕО" перед "Енергоринком" становить 4,7 мільярди гривень.

"Експерти Громадського руху "Рідна країна" вже протягом року говорять про те, що українська влада економічно підтримує економіку ЛНР і ДНР за рахунок забезпечення їх електроенергією, вугіллям, газом, водою, телекомунікаціями тощо. Отож, фактично виходить, що наша влада спільно з фінансуванням з російського боку створила ситуацію, коли, перш за все, тарифи для мешканців непідконтрольних Україні територій у кілька разів менші за тарифи для інших мешканців України (за дослідженнями експертів, у Донецьку тарифи у 3-4 рази менші за київські)", - наголосив Томенко.

Складається враження, за його словами, що останні 3 роки українська влада на словах воювала з терористами ЛНР і ДНР, а по факту не лише торгувала, а й активно заробляла на війні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Тому сьогодні, коли дебатується питання відповідальності за цю війну, то варто поставити питання: можливо, час відкривати кримінальні справи не лише стосовно Р. Ахметова та інших донецьких бізнесменів, а й стосовно українського уряду, який фактично фінансував терористів?!" – заявив Томенко.