Масова вирубка дерев в Україні суттєво загрожує розвитку лісового господарства. Щоб врятувати насадження та розвивати галузь найближчим часом відкриють одразу кілька проектів.

Відповідна інформація оприлюднило Державне агентство лісових ресурсів України.

Запит на розширення трьох національних природних заповідників вже направили до Мінекології, серед них: "Зачарований край", Ужанський парк та "Синевир". Свою згоду на це дали представники Закарпатської адміністрації.

У разі підписання указу, на збільшення територій заповідних зон виділять чималі земельні ділянки – загальним обсягом до 23 254,3 гектарів. Таким чином вдасться врятувати ліси одразу у декількох районах: Великоберезнянському, Іршавському та Міжгірському. Ініціатива проекту належить членам зоологічного товариства із Франкфурту.

Проект " Збереження карпатських пралісів" має на меті налагодити співпрацю між владою, лісниками, населенням та екологами. Передбачається, що спільними зусиллями можна припинити знищення дерев і створити велику територію, яка буде охоронятися.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що закарпатські правоохоронці викрили незаконну оборудку на вирубці лісів.