Президент Федерації біатлону Укрїани Володимир Бринзак підвів підсумки спринтерській гонці у жінок, а також розповів про труднощі, із якими зіштовхнулися українські спортсмени у Пхенчхані.

- Загальна для всіх проблема - те, що погано були змащені лижі. Лижі не працювали. Багато програвали на спусках і на такій трасі було відразу видно, що ми не можемо боротися сьогодні.
Юля Джима початку добре стріляти, у Насті Меркушіної один габарит не пройшов на стійці, Іра Варвінец останній постріл відклала також і схибила. Якби вона працювала в ритмі, то могла б потрапити. Оля Абрамова на спуску хотіла пройти по внутрішньому колі, а там був глянець. Її знесло і вона впала. У неї відпав гак від гвинтівки і стійку вона стріляла без гачка, що дуже нелегко. Валя Семеренко сказала, що відразу після старту відчула себе не дуже добре. Бачимо, що навіть Дорен-Абер зійшла.

Тут є своя специфіка кліматична, гірська і акліматизація. В цілому відрив в 200 очок в Кубку націй ми зберегли.

Підгрушна захворіла: вранці у неї піднялася температура, вирішила не стартувати, щоб поберегтися до естафети. Будемо налаштовуватися на естафету.

На трасі вчора були пісок, бруд, але сьогодні випав свіжий сніг. Траса, сніг і погода поки не дуже стабільні. Сирість і поки нам тут не дуже комфортно, - зазначив Бринзак.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що українська біатлоністка потрапила у квіткову церемонію жіночого спринту в Кореї.