Китайські археологи знайшли надзвичайно старе зображення видатного мислителя Конфуція у провінції Цзянсі. Знахідку датують першим століттям нашої ери.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Трельяж із зображенням стародавнього мислителя знайшли під час розкопок на південному сході країни у гробниці імператора Лю Хе.

Крім зображення, на плиті також були нанесені дві тисячі ієрогліфів, що описують життя та працю видатного Конфуція, що жив 2500 років тому і якого неабияк шанують у Китаї і в наш час.

Наразі вченим належить більш детально вивчити текст на трельяжі. Дослідники висувають версії, що дані ієрогліфи є текстом старовинних мантр, які допомагали імператору вирішувати складні життєві ситуації.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Конфуцій - стародавній філософ, який має величезний вплив на світогляд усієї китайської цивілізації і якого китайці шанують вже більше двох з половиною тисяч років. День народження мислителя в Китаї відзначають двічі на рік у зовсім різні дні.