Японія вирішила подбати про встановлення нейтральних туалетів на олімпійських об'єктах. Організатори Ігор разом з урядом підняли питання встановлення гендерно-нейтральних туалетів.

У підсумку було прийнято рішення побудувати такі туалети мінімум на 7 з 11 об'єктів, будівництво яких триває. Це дозволить зменшити черги людей в жіночий туалети, а ініціативу вже підтримав місцевий ЛГБТ-спільноту.

- Разом із зусиллями щодо встановлення громадських туалетів, ми повинні також усвідомлювати, що люди, які не схожі на типових чоловіка або жінку, повинні мати доступ в туалет, як само собою зрозуміле, — сказала Маки Мураки, що представляє громаду ЛГБТ.

Варто відзначити, що в Японії туалети для транссексуалів існують вже декілька років. Ними також можуть користуватися люди на інвалідних візках.

Як раніше повідомляв інформаційний портал Знай.ua, вдалий кидок вболівальника очолив топ-5 моментів дня в НБА.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще