З 17 по 22 серпня, Сполучені штати та Італія здійснять спостережний політ над територією Російської федерації за умовами міжнародного Договору з відкритого неба.

Про це пише УНІАН.

"В рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія США та Італії виконає спостережний політ над територією РФ на американському літаку спостереження ОС-135Б з аеродрому Новосибірськ", - розповів глава російського Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков.

Читайте також: Під посольством РФ згадували жертв російсько-грузинської війни (фото)

Військові інспектори з Угорщини і Канади з 27 по 31 липня вже виконали спостережний політ над територією Росії в рамках того ж договору.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Договір з відкритого неба підписали ще в 1992 році для зміцнення довіри в Європі після Холодної війни.

Угода діє з 2002 року і дозволяє країнам-учасницям відкрито збирати інформацію про збройні сили один одного.

До договору долучились більшість країн НАТО, Росія, Білорусія, Україна, Грузія, Боснія і Герцеговина та нейтральні Швеція та Фінляндія.

Інспектори з Росії поспостерігають з літаків за територією Великобританії.