Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі підписав новий антитерористичний закон, що викликав запеклі дискусії в країні і протести у світовому співтоваристві.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Закон ще більше обмежує свободу ЗМІ в країні. Наприклад, журналіст може бути оштрафований, якщо він публікує відмінну від офіційної думку про теракт.

Крім того, закон дозволяє створювати спеціальні трибунали для розгляду злочинів проти державної безпеки. Зокрема він звільняє від відповідальності солдатів і поліцейських, якщо вони застосували насильство "під час виконання своїх обов'язків".

Закон також передбачає смертну кару або довічне ув'язнення за організацію і керівництво "терористичним співтовариством". Участь у подібних організаціях загрожує потенційним терористам десятьма роками позбавлення волі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: У столиці найкращих кондукторів відправили на відпочинок в Єгипет

Абдель Фаттах ас-Сісі заявив про необхідність посилення антитерористичного законодавства наприкінці червня цього року. Рішення було озвучено після вбивства ісламістами генерального прокурора Єгипту Хішама Бараката. В останні місяці жертвами терактів стали сотні єгипетських солдатів і співробітників правоохоронних органів.