У Харкові 8 людей, серед яких п'ятеро дітей, постраждали від спалаху гострої кишкової інфекції, пише канал "112".

"Всі постраждалі пов'язують своє захворювання з вживанням десерту – морозива "Білочка" 11 серпня в кафе "Кристал" (міський сад ім. Тараса Шевченка)", - повідомили в управлінні Держсанепідслужби у Харківській області.

Фахівці Харківського міськуправління санепідемслужби і Харківської міської філії ГУ "Харківський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби" провели у кафе епідеміологічне розслідування і заключну дезінфекцію.

Читайте також: У Києві дитина отруїлася миючим засобом

"З метою встановлення причин і факторів виникнення захворювань фахівцями Держсанепідслужби проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху. Для бактеріологічного дослідження відібраний матеріал від 19 осіб, у т. ч. 12 працівників кафе, на наявність збудників кишкової групи інфекцій", - зазначили у відомстві.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, днями у селі Білгородка на Київщині 21-річна дівчина померла через отруєння кавуном.