Українські артилеристи стрілятимуть у відповідь, якщо бойовики знову обстрілюватимуть мирні населені пункти на підконтрольній владі території.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

Читайте також: Сьогодні в Маріуполі оголошено день жалоби за загиблими в Сартані

"Сьогоднішній нічний обстріл бойовиками відбувся з відстані понад 12 кілометрів. Це, за попередніми даними, працювали гаубиці ворога. Їхня дальність стрільби - 15-16 кілометрів в залежності від заряду. Цей випадок вже кваліфікований як теракт, відкрита кримінальна справа. Відповідно зроблено коректування нашим артилеристам, щоб убезпечити мирних громадян... Зрозуміло, що наступного разу противник отримає відразу відповідь", - сказав Лисенко.

Як повідомлялося, у ніч з 16 на 17 серпня бойовики терористичної організації "ДНР" розпочали масований обстріл із важкої артилерії передмість Маріуполя. Під обстріл бойовиків потрапили селища Сартана та Лебединське.

Популярні новини зараз
"Росія хоче знищити Київ...": відомий астролог стривожив прогнозом для України на квітень "Доброта не знає меж": жінка знайшла милого їжачка, який виявився помпоном від шапки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Українцям за кордоном приготуватись? Соціальну допомогу доведеться повернути
Показати ще

Внаслідок артилерійського обстрілу двоє людей – чоловік та молода жінка загинули, також зазнали поранень ще шестеро мирних мешканців, серед яких 10-річна дитина. Також пошкоджено 45 будівель.

Прокуратура Донецької області кваліфікувала обстріл бойовиками передмість Маріуполя як теракт.