Українські артилеристи стрілятимуть у відповідь, якщо бойовики знову обстрілюватимуть мирні населені пункти на підконтрольній владі території.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

Читайте також: Сьогодні в Маріуполі оголошено день жалоби за загиблими в Сартані

"Сьогоднішній нічний обстріл бойовиками відбувся з відстані понад 12 кілометрів. Це, за попередніми даними, працювали гаубиці ворога. Їхня дальність стрільби - 15-16 кілометрів в залежності від заряду. Цей випадок вже кваліфікований як теракт, відкрита кримінальна справа. Відповідно зроблено коректування нашим артилеристам, щоб убезпечити мирних громадян... Зрозуміло, що наступного разу противник отримає відразу відповідь", - сказав Лисенко.

Як повідомлялося, у ніч з 16 на 17 серпня бойовики терористичної організації "ДНР" розпочали масований обстріл із важкої артилерії передмість Маріуполя. Під обстріл бойовиків потрапили селища Сартана та Лебединське.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Внаслідок артилерійського обстрілу двоє людей – чоловік та молода жінка загинули, також зазнали поранень ще шестеро мирних мешканців, серед яких 10-річна дитина. Також пошкоджено 45 будівель.

Прокуратура Донецької області кваліфікувала обстріл бойовиками передмість Маріуполя як теракт.