У Санкт-Петербурзі невідомі надягли засіб контрацепції на голову пам'ятнику Чижику-Пижику на Фонтанці.

Про це повідомив очевидець, виклавши відповідну фотографію в соцмережу ВКонтакте, в одну з груп, присвячених ДТП та ПП в місті, пише lenta.ru.

Автор знімку поцікавився у користувачів із пабліку, чи може хто-небудь прибрати презерватив. Він також засудив вандалів, які це зробили.

Читайте також: У Красноармійську дві години зносили "Серп і молот" (фото)

Представники адміністрації Центрального району міста пообіцяли привести пам'ятник до ладу до кінця дня.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

"Той чижик, як хто не знає - на бетонній стінці каналу. Метри два до води і стільки ж вверх", - дивуються користувачі соціальних мереж.

Довідка. Пам'ятник Чижику-Пижику встановили на річці Фонтанці поруч з Першим Інженерним мостом в Петербурзі в 1994 році. Згідно прикметі, якщо загадати бажання і потрапити монеткою в постамент, на якому стоїть птах, воно збудеться.

За час існування пам'ятника його крали сім разів. Птах, який стоїть на Фонтанці зараз, встановили ​​в 2003 році. Директор музею міської скульптури Володимир Тимофєєв тоді заявив, що, якщо Чижика-Пижика вкрадуть знову, то гроші на створення нового пам'ятника виділяти не будуть.