У Ладижині Вінницької області частину міста засипало сажею, яка вкрила не тільки вулиці, але й через відкриті вікна потрапила до будинків містян. Мешканці розповіли, що в ніч на понеділок один із заводів здійснив викид сажі. Повідомляє ТСН.

Містяни підозрюють, що це справа заводу "Біолік", який, за їхніми словами, постійно викидає у повітря гази із нестерпним запахом. За словами людей, їхні подвір'я та оселі з самого ранку вкриті "чорним снігом", наче вулканічним попелом.

Читайте также: Берег Київського водосховища встелений гниючими раками та рибою

"У квартирах страх. Все чорне. Всі меблі, всі штори, весь посуд повністю чорний. Тварини, які живуть на вулицях, повністю в цій сажі. Ця сажа не відтирається. Відмити це все з меблів просто неможливо. Дихати неможливо", - скаржаться люди.

Водночас, місцеві ЗМІ повідомляють, що у зв'язку з інцидентом у міській раді вже скликали екстрене засідання виконавчого комітету.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Раніше повідомлялося, що екологи пророкують Дніпру екологічну катастрофу. Експерти кажуть, що після роботи земснарядів на дні річки залишаються ями завбільшки з 5-поверховий будинок. Саме через них змінюється не тільки рельєф дна, а й течія річки, зникають місця нерестовища риб, обсипаються береги і забруднюється вода.