У Харкові СБУ спільно з міліцією знешкодила організоване злочинне угруповання, що за останні три місяці скоїло понад 20 пограбувань, крадіжок та розбійних нападів, повідомляє прес-центр СБУ.

"Окрім банального збагачення зловмисники мали на меті дестабілізувати громадський спокій напередодні місцевих виборів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Житомирі спіймали росіянина з 400 кг бурштину (фото)

До складу угруповання входило п'ятеро луганчан у віці від 32-х до 48-ми років, четверо з яких були раніше засуджені.

"Серед злочинців був також кваліфікований "ведмежатник", який добре знався на методах відмикання замків. Кошти, отримані від реалізації краденого, витрачалися на фінансування тероризму на Луганщині", - наголосили у прес-центрі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Чотирьох зловмисників затримали під час крадіжки. Того ж дня на території Луганської області було затримано спільницю бандитів, яка забезпечувала збут та передачу награбованого майна на територію, підконтрольну терористам з "ЛНР".

Під час обшуків за місцями тимчасового мешкання злочинців вилучено гранати та обріз мисливської рушниці з набоями, національну та іноземну валюту, ювелірні прикраси, годинники, комп'ютерну та побутову техніку, різноманітні спеціальні інструменти для відмикання замків, обладнання для виготовлення відмичок та дублікатів ключів, балаклави, засоби радіозв'язку, фото об'єктів нерухомості для майбутніх пограбувань, наркотики, сепаратистську символіку.

Членам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 263 - незаконне поводження зі зброєю, 185 - крадіжка, 187 - розбій, 309 - незаконне зберігання наркотичних засобів Кримінального кодексу України.