Кремль планує збільшити продажі зброї до Ірану після того, як із країни знімуть частину міжнародних санкцій.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на зустрічі у Москві зі своїм іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом.

За даними російських ЗМІ, сторони обговорили можливість постачання з Росії в Іран зенітно-ракетних комплексів С-300, а також контракти на будівництво в Ірані нових атомних електростанцій.

Окрім того, Заріф і Лавров обговорили їхню участь як посередників у врегулюванні конфлікту у Сирії. Обидва міністри наголосили, що виступають проти відставки президента Сирії Башара Асада.

Читайте також: Іран збільшить експорт нафти на 730 тис. барелів на добу після зняття санкцій

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше США, ЄС, країни Перської затоки та сирійська опозиція відкинули будь-який план мирного врегулювання ситуації в Сирії, який передбачав би, що Асад залишиться при владі.

У липні Іран і лідери міжнародної спільноти домовилися про поступове зняття міжнародних санкцій з Тегерана, в обмін на відмову від створення ядерної зброї.