Міністерство інфраструктури підписало з американською копанією Cargill меморандум про наміри реалізувати проект будівництва зернового терміналу у порту "Южний".

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, інвестиції у проект мають скласти 130 млн. доларів.

За умовами меморандуму, Україна має до початку будівництва створити на підході до терміналу акваторію з належним рівнем днопоглиблення.

За інформацією міністерства, реалізація проекту дозволить створити в Одеській області 350 нових робочих місць.

Пропускна здатність першої черги будівництва складе до 5 млн. тон. Друга черга передбачає збільшення потужності ще на 2-4 млн. тони.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Україна має потужний потенціал у сільськогосподарському секторі, який найближчим часом лише зростатиме. Аби мати можливість обробляти більше вантажів, Cargill має потребу в додатковій інфраструктурі. Будівництво терміналу в порту "Южний" дозволить нам відправляти звідти на експорт до 70% нашого українського вантажопотоку зернових", - сказав генеральний директор Cargill Мартін Шульдт.

Запуск терміналу попередньо запланований на 2017 рік.

Читайте також: В Мінекономіки очікують уповільнення падіння ВВП

Відзначимо, що Cargill є однією з найбільших світових приватних компаній, що інвестують в харчове виробництво. Компанія займається продажем зерна, олії, цукру, какао-продуктів, яловичини, свинини, м'яса індички та інше. Також вона є великим виробником сільськогосподарської продукції.